12.Århus : Klan Orion (16-23 år)

Om Klanen

Vi er en seniorspejderklan under 12. Århus Gruppe, Aros Division, Det Danske Spejderkorps. Derudover er vi en samling af livsglade unge mennesker, der nyder hinandens selskab, ugentlige møder (og eftermøder), ture og lejre af mange varianter, ideer, volleyball, golf, rafter, knob, øl, og en hel masse andet, som vi slet ikke har plads til at opremse her.

Møderne

Klanen består som sagt af livsglade unge mennesker. Lidt mere præcist er vi knapt 20 i alderen 16-24 år, der holder møde engang om ugen - p.t. hver torsdag fra 19-21. Det går for sig ved vores gruppes lokaler, der ligger Skovvangsvej 127-129, 8200 Århus N. Her går vores tid med forskellige aktiviteter i såkaldte "udvalg" (grupper). Dette er ofte nødvendigt, da det er svært at holde 12 mand (det er hvad der plejer at møde op) beskæftiget med den samme aktivitet. Nogle gange sidder vi lidt stille, men så er det fordi vi planlægger arrangementer eller ture i stedet.

Klanlokalet

Gruppens lokaler ligger i den store bygning på Skovvangsvej, som vi bl.a. også deler med et fritidshjem. Selve lokalet bruges normalt ikke af andre end klanen. For et par år siden restaurerede vi det, da puds i loft og vægge var ved at falde af. I dag er det (efter spejderstandarder) nyrenoveret, og udsmykket med en række særpræg. Vi anvender det til møder, men vi kan ikke være derinde alle sammen på en gang, så vi bruger ofte andre lokaler til vore aktiviteter.

Grejet

Når vi er på tur, hvor vi skal bruge noget grej, er vores gruppe temmelig godt udstyret. Klanen råder imidlertid også over en mængde grej. Vi har 3 kasser med grej. Den første (K#1) er en variation over en "normal" patruljekasse, og indeholder for størstedelens skyld køkkengrej, og andre nødvendigheder såsom kaffe. Den anden (K#2) er vores "pionérkasse". Den indeholder værktøj af forskellig art, der trods navnet ikke kun anvendes til pionérarbejde. Den tredje kasse bliver sjældent brugt. Den er foret, så den virker som en slags kølekasse. Den er lidt højere end de andre, men hvorfor den er det, er hemmeligt. Vi har også vores eget specielle telt, som klanen selv har lavet. Det "syes" sammen af sektioner, og kan derfor slåes op på flere måder. Det er brandimprægneret, flerfarvet (I klanens farver, naturligvis) og forpulet tungt. Dets lidt specielle udseende har givet det tilnavnet "Cirkus Orion". Dem der har set vores lejr på Blå Sommer 1999 og/eller 2004 kender det godt - der var det slået op i maksimal størrelse.

KL Boris
Boris
Klanleder

Ledelsen

For tiden styres Klanen med hård hånd af dens (folkevalgte?) Klanleder (KL) Morten Bruhn, alias Boris, der også er ejer af og godfather for Klan Grinden. Han forventes at have det store, forkromede overblik, hvilket langt fra altid er tilfældet. Kommer ofte for sent.

Ud over KL har klanen også 2 Klanassistenter (KA). For tiden hedder de Mads Baggesen, alias IzNo og Morten Amstrup, alias Amstrup.
Ud over at være KA bestyrer Mads også klanens finanser i sin funktion som kasserer (KA$$), holder styr på "streger" når vi drikker øl, samt bestyrer web-udvalget, hvor han sammen med Boris bygger og vedligeholder denne side. Vi er glade for Mads.

Amstrup er klanens energibundt. Selvom vi ofte driller ham med det, kan vi nok ikke nægte at Det Danske Forsvar har lært ham en ting eller to. Han er god til at sparke gang i ting, og sørge for at holde dem gående. Er god at have i en snæver vending, da han altid har tonsvis af overlevelsesgrej med når vi er på tur.

Tørklædet

Tørklædet vi bruger i Klan Orion er en modificeret version af det 12. Århus gruppe bruger (ensfarvet mørkegrøn med hvid kant). Det ordinære tørklæde kan man købe i Spejder Sport, hvis man skulle have lyst til det. Klanens tørklæde er derimod påsyet et gult kantbånd (eller stribe, om man vil), der løber parallelt med den hvide stribe, og er med til at give den et særpræg. Ud over tørklædet bærer nogle et hvidt bånd på deres uniform lige ved gruppens bånd over venstre lomme. Det er der ikke noget specielt over, bortset fra at der står "Klan Orion - 12. Århus Gruppe" på, og at vi snart ikke har flere...

Nytårskur

Nytårskuren er en royal opfindelse. Ordet "kur" kommer af det franske "Cour", og betyder "hof". Dronningen holder hvert år nytårskur, hvor hun inviterer landets fornemmeste folk til at fejre, at man er trådt ind i et nyt år. Klanen fandt for et par år siden på at holde Nytaarskur, da den blev klar over at det ville være for trivielt at holde "endnu en julefrokost". I stedet for at gøre som alle andre, besluttede vi os for at gøre noget, som vi kun skal dele med kongehuset - vi ville holde Nytaarskur! Vi holder Nytaarskuren få dage efter nytår, selvom kongehuset holder deres et stykke inde i januar. De tre år den har været holdt indtil nu (2003, 2004, 2005) har været succesfulde, så vi venter spændt på det nye års komme. Nytaarskuren 2005 reformerede ideen lidt, og omhandlede guddommeligt drikkelag på Olympen i stedet for royale eskapader.

Golfture

Ligesom vi har lidt skabs-royale tendenser i Nytaarskuren, flirter vi også af og til med overklassens favoritsport: Golf! Golftur er et begreb der opstod engang i 2003. Vi har i klanen et par personer, der kan spille golf, og så et par stykker der ikke kan, men som gerne ville prøve. Vi besluttede os derfor for at arrangere en tur, hvor vi kunne prøve det af. Turen kom til at gå til Struer, hvor vi kunne overnatte i et sommerhus tæt på en golfbane deroppe. Golfturen 2004 kom pg.a. problemer med tid fredag for deltagerne til at foregå over een lørdag, og vi tog derfor ud til Kaløvig Golfbane på endagstur. Nu kan vi så gå og glæde os til vi skal afsted igen.

Interesseret?

Lyder det alt sammen som noget, du bare ikke kan vente med at komme i gang med? Vi er altid glade for at få nogen ind i klanen, der er interesserede i at bidrage til hvad vi laver - på godt og ondt. Vores gruppe kan også engang imellem have brug for en leder i de mindre grene, selvom det nu sagtens kan kombineres med at være seniorspejder - såfremt man kan finde tiden i kalenderen.
Vi er nemme at få fat på. Tag kontakt til en i ledelsen:


pr. email eller telefon, og få en snak. Du kan også blot prøve at møde op, men der er ingen garanti for, at der netop er møde den dag. Derfor kan det være en fordel lige at forhøre sig først.
Ses vi? Det tror jeg nok vi gør!

©2005-2019 12.Århus Gruppe, DDS